NSJV Fudoshin

Trainingen en cursussen

Bij judotrainingen bestaat er een verschil tussen een verenigingstraining en een cursus. De cursussen worden elke periode opnieuw georganiseerd door het Radboud sportcentrum zelf en staan los van onze vereniging.

Om mee te doen aan een cursus, dien je je als eigenaar van een sportkaart in te schrijven via de site van het sportcentrum. Bij een verenigingstraining mag ieder lid van NSJV Fudoshin aansluiten, zie hieronder voor wanneer welke training plaatsvindt.

LET OP: door huidige maatregelen zijn de trainingen aangepast en is de onderstaande tabel niet meer geldig. Er worden op dit moment geen trainingen georganiseerd.

Trainingstijden

Dag Type Tijd
Maandag Cursus A (beginner) 18:00 - 19:15
Maandag Cursus B ((semi-)gevorderd) 19:15 - 20:30
Maandag Verenigingstraining (randori) vanaf 20:30
Woensdag Verenigingstraining 20:15 - 21:45

Klik hier om de agenda van NSJV Fudoshin voor trainingen te importeren.

Voor de eerste keer?

Heb je nog geen pak? Geen probleem, dan kan je er eentje lenen. Voor de cursisten is er een kleine voorraad pakken aanwezig, welke door de docent uitgeleend kunnen worden. De pakken worden moeten na afloop weer ingeleverd worden, zodat ze kunnen worden gewassen.

Als je geïnteresseerd bent in lid worden van NSJV Fudoshin, mag je uiteraard een proeflesje meedoen. Als je ook voor de verenigingstrainingen nog geen pak hebt, kan je dat bij het bestuur aangeven via nsjv.fudoshin@gmail.com, zij zullen proberen een pak voor je te regelen. Het is handig om je lichaamslengte in centimeters erbij te vermelden, gezien de maat van judopakken daarop gebaseerd is.

Het is mogelijk voor leden van NSJV Fudoshin om korting te krijgen op een judopak, zie het kopje Merchandise voor meer informatie.

Bandexamens

De docent van onze trainingen is bevoegd om banden tot en met de bruine band toe te kennen. Twee keer per jaar vinden er examens plaats, waar je op kan gaan voor een hogere kleur band. Deze gradaties zijn als volgt: wit (beginner, 6e kyu), geel (5e kyu), oranje (4e kyu), groen (3e kyu), blauw (2e kyu), bruin (1e kyu), zwart (1e dan). Vanaf de 1e dan kan je verder gaan voor de 2e, en zo verder.

Bij Fudoshin kan je op elk niveau binnenstromen, en gedurende je tijd bij ons opgeleid zijn tot een hoger niveau judoka. Ook voor zwarte banden is er mogelijkheid om te oefenen voor de volgende dan.