NSJV Fudoshin

Trainingen en cursussen

De verenigingstrainingen van Fudoshin zijn op maandag-en woensdagavond. Op maandag heeft de verenigingstraining een wedstrijdfocus. Deze training is voornamelijk bedoeld voor de hogere banden. Bij de verenigingstraining op woensdag trainen we met alle niveaus door elkaar. Dit is vaak een hele gezellige training waarbij we veel van elkaar leren. Na afloop wordt er vaak een drankje gedaan in het Sportcafé.

Op maandag worden er vanuit het Radboud Sportcentrum (RSC) twee cursussen georganiseerd. Deze staan in principe los van onze vereniging. De A-cursus voor beginners met geen of weinig judo-ervaring. De B-cursus is voor semi-gevorderden.Vanuit de A-cursus kun je na een tijdje doorstromen naar de B-cursus, maar als je al langer judoot, kun je ook gelijk bij de B-cursus aanschuiven. Om mee te doen aan een cursus, dien je je als eigenaar van een sportkaart in te schrijven via de site van het sportcentrum. Leden van Fudoshin kunnen (vrijwel) altijd aansluiten bij de cursussen.

Alle trainingen en cursussen vinden plaats in de dojo van het RSC en worden gegeven door Boyd Eurlings.

Trainingstijden

Dag Type Tijd
Maandag Beginnerscursus 18:00 - 19:15
Maandag Intermediate cursus 19:15 - 20:30
Maandag Verenigingstraining (randori) 20:30 - 22:00
Woensdag Verenigingstraining 20:15 - 21:45

Klik hier om de agenda van NSJV Fudoshin voor trainingen te importeren.

Voor de eerste keer?

Heb je nog geen judopak? Geen probleem, dan kan je er eentje lenen. Voor de cursisten is er een kleine voorraad pakken aanwezig, welke door de docent uitgeleend worden aan het begin van de cursus. De pakken worden moeten aan het eind van de cursus weer ingeleverd worden.

Als je interesse hebt om lid te worden van Fudoshin, mag je uiteraard een proefles meedoen. Stuur dan een mailtje naar het bestuur via nsjv.fudoshin@gmail.com. Je kunt dan ook een judopak lenen. Het is handig om je lichaamslengte in centimeters erbij te vermelden, aangezien de maat van judopakken daarop gebaseerd is.

Leden van Fudoshin kunnen korting krijgen op judopakken. Neem hiervoor contact op met onze penningmeester.

Bandexamens

Als je net begint met judo, begin je met de witte band. Twee keer per jaar vinden er bandexamens plaatsom een hogere band teverdienen. Bij Fudoshin kun je examen doen tot en met de bruine band. Voor de zwarte band (1e Dan en hoger) moet je examen doen bij de Judo Bond Nederland.

Bij Fudoshin kan je op elk niveau binnenstromen, en gedurende je tijd bij ons opgeleid worden voor hogere banden. Ook voor zwarte banden is er mogelijkheid om te oefenen voor de volgende Dan.