NSJV Fudoshin

Over Fudoshin

NSJV Fudoshin, de judovereniging voor studenten aan de HAN of de RU, is in oktober 2005 opgericht door enkele enthousiaste deelnemers aan de judocursus van het Radboud Sportcentrum. Onder de deelnemers van de cursus bleek voldoende animo voor het opzetten van een vereniging, zodat Fudoshin zich in januari 2006 al kon verheugen op een ledental van 25. In september 2006 zijn we volwaardig lid van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) geworden.

Momenteel bestaat Fudoshin uit ongeveer 65 leden van alle niveaus en alle kleuren banden. Fudoshin biedt naast trainingen ook een hoop gezelligheid! Denk aan maandelijkse activiteiten, jaarlijks een legendarisch kamp en een afsluitende barbecue. Daarnaast gaan we regelmatig op bezoek bij andere (judo)verenigingen. Na de training wordt er vaak nog geborreld in het sportcafé. Fudoshin vormt een gezellige vriendengroep waar veel mensen zich snel in thuis voelen.

Heb je interesse gekregen? Kom gerust een keertje vrijblijvend meetrainen! Neem contact met ons op via nsjv.fudoshin@gmail.com.

Het bestuur

Het bestuur runt de vereniging door overleggen van koepelverenigingen bij te wonen, contact te houden met het Radboud Sportcentrum en op de hoogte te blijven van wat de commissies doen. Daarnaast zorgt het bestuur ervoor dat er ALV's plaatsvinden, waar belangrijke besluiten voor de vereniging worden genomen.

Ook dit jaar heeft Fudoshin weer een fantastisch bestuur. Amed Brinks vervult de rol van voorzitter, Eva van den Boogaard vervult de rol van secretaris en Anna Stroetinga vervult de rol van penningmeester. Het bestuur is te bereiken op nsjv.fudoshin@gmail.com.

Commissies

De commissies doen hun best om iedere keer weer leuke activiteiten te bedenken en te organiseren. Zij zorgen ervoor dat Fudoshin zo’n leuke en hechte vereniging is.

Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie (Actieco) organiseert maandelijks een activiteit. Dit kan van alles zijn, van trampolinespringen tot een escape room. Vaak wordt er na afloop geborreld. Het jaar sluiten we altijd af met een gezamenlijke barbecue. Heb je een leuk idee? Spreek de Actieco gerust aan en wie weet is jouw activiteit de volgende!


Batavierencommissie

De Batavierenracecommissie (Bataco) zorgt ervoor dat we ieder jaar weer de langste estafetteloop van Nederland kunnen meedoen. In zo’n 25 etappes wordt er van Nijmegen naar Enschede gerend. De Bataco regelt de renners, het busje en alles eromheen. Als je meedoet met de Batavierenrace, kun je het beste in het leukste team van Nijmegen meedoen!

Introductiecommissie

De Introductiecommissie regelt ieder jaar alles rondom de introductie van de RU en de HAN. Zo staan we met een aantal leden op de intromarkt om de nieuwe studenten te enthousiasmeren over onze prachtige sport. Daarnaast kun je tijdens de sportdagen kennis maken met judo. Na de introductie volgen de open trainingen, waarbij iedereen mee mag doen. Interesse voor de open trainingen? Stuur dan een mailtje.

Kampcommissie

De Kampcommissie (Kampco) organiseert jaarlijks het legendarische Fudokamp. Dit is een weekend vol sport, spel en vooral veel gezelligheid. Elk jaar komen we terug met een nieuwe lading aan sterkeverhalen, inside jokes en de meest bijzondere foto’s of filmpjes. Wat vaststaat, is dat het fantastisch wordt en alle kampgangers vanaf dan familie zijn. Wees gewaarschuwd: de Kampco stopt niet met je lastigvallen tot je "Ja!" zegt op de vraag "Ga je mee op kamp?"

Lustrumcommissie

De Lustrumcommissie verzorgt het lustrum dat om de vijf jaar gevierd wordt. Dit bestaat uit een aantal dagen vol feest om te vieren dat de vereniging weer vijf jaar ouder is. De invulling van het lustrum kan verschillen, maar bevat vaak een speciale training en een groot feest. Eén ding is zeker, het lustrum is altijd onvergetelijk.

Wedstrijdcommissie

De Wedstrijdcommissie zorgt ervoor dat Fudoka’s mee kunnen doen aan toernooien. Ieder jaar selecteren zij een aantal toernooien waar je je voor op kunt geven. Zo worden er af en toe mooie prijzen mee naar Nijmegen gebracht. Daarnaast organiseert de Wedstrijdcommissie jaarlijks een interessante clinic en een uitwisseling met een andere studenten judovereniging in Nederland. Ook zetten zij af en toe een interne competitie op.

Merchandise

Jaarlijks is er de mogelijkheid om je eigen Fudoshin merchandise te bestellen. Hieraan kun je de Fudoka’s herkennen, ze lopen vaak in hun Fudoshin kleding rond op het RSC. Je kunt een (sport)shirt, trui of bidon met het Fudoshinlogo en je eigen naam erop bestellen. Daarnaast zijn er soms een aantal limited edition-artikelen, zoals een tas.

Als lid van Fudoshin kun je een judopak bestellen met korting. Het bestuur krijgt korting op bestellingen bij Nihon Sport. Spreek hiervoor de penningmeester van het bestuur aan, of stuur een mailtje naar nsjv.fudoshin@gmail.com.